Voeding voor je baby

 

Tijdens de zwangerschap zullen wij vragen naar wat voor soort voeding je voorkeur uit gaat. Indien je twijfelt, kunnen we je hier veel over vertellen. Het belangrijkste in je keuze, is dat je je er prettig en goed bij voelt. Welke keuze je ook maakt, alles is goed!

BORSTVOEDING

Borstvoeding is de meest gezonde voeding voor je kindje. In de zwangerschap kan je merken dat je borsten zich al gaan voorbereiden. Je tepels kunnen veranderen en soms kan er wat licht gele vloeistof uitkomen. Dit is de eerste melk die je ‘colostrum’ noemt. Baby’s hebben na de geboorte een instinct en weten vaak meteen waar ze te tepel kunnen vinden en wat ze ermee moeten doen.

Echter moet je, vooral bij je eerste kindje, vaak even een handigheid krijgen in het voeden. Daarom kan het zinvol zijn om je hier goed op voor te bereiden. Je kan (samen met je partner) in de zwangerschap naar een informatie-avond van de GGD gaan. Je kunt je via de GGD hier kosteloos voor opgeven.

 

Meer informatie kun je lezen op onderstaande websites.

http://www.borstvoedingnatuurlijk.nl

http://www.lalecheleague.nl

http://www.borstvoeding.nl

http://www.voedingscentrum.nl/borstvoeding-en-flesvoeding

FLESVOEDING

Flesvoeding is tegenwoordig in vele opzichten aangepast aan de behoeften van pasgeborenen. De grondstof bestaat meestal uit koemelk en het vet- en zoutgehalte wordt aangepast. Afweerstoffen en levende cellen die in borstvoeding zitten, zitten niet in flesvoeding. Als je flesvoeding wilt gaan geven is het zinvol om alle benodigdheden hiervoor in huis te hebben, voordat je kindje er is. Kunstvoeding wordt bij alle drogisten en supermarkten verkocht. Tevens zijn er allerlei soorten flesjes en spenen verkrijgbaar. Het is verstandig om een standaard fles en speen in huis te halen. In de kraamweek kan het soms voorkomen dat je toch een ander soort gaat uitproberen.