Combinatietest

Bij je eerste afspraak zullen wij deze test met je bespreken. Deze test onderzoekt of er een verhoogde kans is dat je kindje het downsyndroom, het patausyndroom of het edwardssyndroom heeft. Indien je geen medisch risico hebt, moet je de test zelf betalen. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €165,00. Je kunt bij je verzekering nagaan of je hiervoor aanvullend bent verzekerd en de test voor jou wel vergoed wordt.

Voor deze test zijn twee onderzoeken nodig. Een bloedonderzoek, naar twee hormonen in jouw bloed (tussen 9-14 weken) en een echo waarin de dikte van de nekplooi van je kindje wordt gemeten (tussen 11-14 weken). Deze onderzoeken brengen geen risico’s met zich mee voor jou of je kindje.

De uitslag van jouw bloed en de nekplooimeting, in combinatie met jouw leeftijd en zwangerschapsduur, geven je een kansberekening. Het onderzoek geeft dus geen zekerheid, maar je krijgt alleen een kansberekening op een kindje met het down- patau- of edwardssyndroom.

Bij een verhoogde kans kun je kiezen voor vervolgonderzoek om meer zekerheid te krijgen. Dit kan een NIPT zijn, een vlokkentest, of vruchtwaterpunctie.
Lees hierover meer op onderstaande website.

http://deverloskundige.nl/combinatietest